24 lokakuuta 2013

Kehuja ja hyvää mieltä...

Tottahan se on, että jokaisesta on kiva kuulla kehuja -erityisesti jos ne koskevat omia lapsia. Tänään kävimme päiväkodissa Niian Vasu (varhaiskasvatussuunnitelma) -keskustelussa ja näyttää siltä, että tyttö on hyvin samanlainen kotona ja päiväkodissa. 

Laaja sanavarasto ja reippaus, sekä oma-aloitteisuus on tullut päiväkodissakin huomatuksi. Heinäkuussa kaksi vuotta täyttäneeltä Niialta tulee puheessa myös sivulauseita ja aikamuotojakin on alkanut ilmestyä. Ehkäpä siitä jo vauva-ajan lukemisesta on siis ollut hyötyä! Ruumiinosia Niia osaa nimetä paljon (muutamia osasi jo reilu vuoden vanhana) ja viime aikoina hän on kovasti kertonut omasta pippelistään... Johtuisikohan pikkuveljestä ja lukuisista veljen vaipan vaihdoista?!Mieluisiä leikkejä ovat erilaiset kotileikit, joihin kuuluu ruoan valmistusta ja nukkejen hoitaminen. Päiväkodissa on alkanut näkyä myös yhteisiä kotileikkejä muiden lasten kanssa. Piirtämisestä neiti tykkää kovasti ja musiikista: tanssiminen ja laulaminen ovat kovia juttuja. 

Lisäksi keskustelimme siitä, että Niian on helppo mukautua ja sopeutua uusiin tilanteisiin, vaikka rutiinit helpottavatkin kaikkea ja niistä on hyvä pitää kiinni. Päiväkodin hoitajan mukaan Niiasta huomaa, että perusasiat kotona ovat kunnossa!  Tulipa hyvä mieli noinkin pienestä lauseesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti